دوران نقاهت بعد از یک عمل جراحی خیلی حائز اهمیت است. با این وصف، تبعیت از اوامر نسخه پزشک جراح، در باره محافظت از زخم و جراحت، توصیه های غذایی پس از انجام جراحی ژنیکوماستی (جراحی کوچک کردن سینه مردان) بسیار اهمیت دارد. این موجب می شود که شخص بیمار زودتر و بدون آسیب سلامتی خود را بدست آورد. بعلاوه، نشان می دهد که بازده جراحی دراز مدت و خوشایند است.
چه بایدهایی برای بهبود بعد از عمل ژنیکوماستی وجود دارد؟
* باید طبق تجویز پزشک از داروهای ضد درد استفاده کنید
امکان دارد دکتر شما دست به تجویز داروهای ضد درد و التهاب بزند تا به بهبود ناراحتی شما کمک کند . باید همانگونه که توصیه شده آنها را استفاده کنید تا از درد و التهاب جلوگیری کند.
* باید پیاده روی های ملایم و آهسته داشته باشید
رفتن به پیاده روی سبک قادر است از لخته شدن خون جلوگیری کرده و به بهبود گردش خون کمک کند. این مورد را بطور دقیق از پزشکتان بپرسید که احیاناً باعث آسیب نشود.
* باید زیاد مایعات بنوشید
مطابق دستورالعمل جراح خود مایعات غیر الکلی و غیر گازدار بنوشید و در آبرسانی به بدن خود سستی نکنید.
*باید رژیم غذایی متعادل داشته باشید
استفاده از تغذیه خوب به تندرستی کمک می کند. روی غذاهای کامل مانند میوه ها، سبزیجات، پروتئین بدون چربی و غلات کامل تمرکز ویژه ای داشته باشید. همچنین از مصرف مواد غذایی افزوده، سویا، غذاهای سرخ شده، غذاهای فرآوری شده و نوشیدن الکل که می تواند بر سطح هورمان هایتان موثر باشد، پرهیز کنید.
رعایت چه نبایدهایی بعد از این عمل واجب است؟
- نباید کمِ کم، به مدت دو هفته پس از جراحی ژنیکوماستی ورزش های سنگین داشته باشید.
- نباید تا 72 ساعت پس از عمل، رانندگی کنید؛ چون از داروهای مسکن که بعضاً خواب آورند، استفاده می کنید.
- نباید حداقل یک هفته بعد از جراحی، از داروهای رقیق کننده خون (حاوی آسپرین) و حساسیت زا استفاده کنید.
- نباید لااقل تا یک هفته پس از عمل، استعمال سیگار داشته باشید، زیرا مصرف آن موجب طولانی شدن روند ترمیم زخم ها و همچنین دوران نقاهت می شود.
دوره نقاهت بعد از عمل ژنیکوماستی
استحمام و دوش گرفتن بعد از ژنیکوماستی
اگر برایتان مقدور است، در 48 ساعت ابتدایی بعد از عمل، دوش نگیرید و حمام نکنید، چراکه بانداژی(گن) که روی قفسه سینه شما قرار گرفته نباید خیس شود و در صورت ریختن آب بروی قفسه سینه احتمال عفونت وجود دارد. پس از نوبت اول ویزیت توسط پزشک که قسمتی از بانداژتان را برمی دارد و قفسه سینه را بررسی می کند.
شیوه مراقبت از زخم ها بعد از عمل چگونه است؟
- پیش از دست زدن به زخم، دستان خود را شستشو دهید و بعد از تمیز کردن آن هم باز دست هایتان را بشویید.
- لباسهایی که موجب تحریک و برانگیختن قسمت زخم می شوند، نپوشید.
- حتماً بخیه هایتان را تمیز نگه دارید.
- ناحیه زخم خود را حتی المقدور خشک نگه داشته تا بخیه ها به طور کامل حل شده و از بین بروند و زخم ها دچار عفونت نشوند.
بیشتر بخوانید: هرآنچه باید از نحوه عمل کوچک کردن پستان در مردان بدانید
محافظت از درن پس از جراحی ژنیکوماستی
بعد از این عمل، ممکن است لوله هایی به نام درن، به شخص متصل می شوند که کار آنها خارج کردن خون و مایعات اضافی از محل جراحی و ممانعت از پیدایش عفونت است. وظیفه بیمار این است که محل اتصال درن به بدن را تمیز و پاکیزه نگه دارد.
از کمپرس یخ استفاده کنم یا نه؟
بهره مندی از کمپرس یخ نه مستقیماً بروی پوست بلکه با یک حوله که مانع سوزاندن پوست شود، می تواند در کاستن تورم و درد ناشی از ژنیکوماستی نقش داشته باشد، اما به هیچ وجه این کار را سر خود و بدون تجویز پزشک معالجتان انجام ندهید.
استفاده از گن بعد از عمل جراحی
برای بهبود تورم و فرم گیری بهتر سینه ها توصیه میشود به مدت 3 ماه از گن استفاده شود که در 6 هفته نخست بهتر است در عمده ساعات شبانه روز بسته شود اما در 6 هفته دوم می توان روزی 12 ساعت از گن استفاده کرد.
ماساژ بعد از جراحی
شما می توانید پس از گذشت سه هفته از عمل، به مدت 20 دقیقه روزانه سینه خودتان را ماساژ دهید. این امر باعث نرمی و لطافت و انعطاف پوستتان می شود. به مدت 8 هفته، مستمر ماساژ را انجام داده تا پوست کاملاً صاف و یکدست شده و اسکارها از بین بروند.
لزوم مصرف پروتئین بعد از عمل کوچک کردن سینه در آقایان؟
مصرف پروتئین ها چه از طریق دارو و چه از طریق مواد غذایی همچون تخم مرغ و… تأثیرات مهمی در ترمیم بخشهای صدمه دیده دارند، خصوصاً وقتی فرد زیر تیغ جراحی رفته باشد. از جمله منفعت های بهره مندی از پروتئین ها پس از ژنیکوماستی به شرح زیر است:
· سرعت بخشی به روند بهبودی
- تقویت سیستم ایمنی و عملکرد ماهیچه ها
- اثربخشی در تأمین کردن مواد لازم برای بازسازی بافتها
آیا در مدّت مراقبت پس از ژنیکوماستی، قرارگیری در معرض اشعه و نور خورشید ضرر دارد؟
بهتر است تا چند وقت پس از فرآیند جراحی، خودتان را در معرض نور شدید خورشید قرار ندهید؛ چون روند بهبودیابی زخم هایتان را به تأخیر می اندازد و می تواند جای آنها را تیره کرده و بیشتر به چشم بیاورد. اگر هم مجبور هستید، حتماً کرم های ضد آفتاب را بکار بگیرید، که تا حدی از عوارض آن محفوظ بمانید. اگر موارد زیر را پس از قرارگیری در معرض آفتاب مشاهده کردید، با پزشک خود در میان بگذارید:
* افزایش روز به روز کبودی و تورم و عدم بهبودی
* ساییده و کنده شدن پوست اطراف نوک سینه ها
* درد در قسمت سینه علی رغم استفاده از مسکن
* مشاهده تورم غیر طبیعی و قرمزی در ناحیه بخیه ها